Mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier til baby og børn

Mælkesyrebakterier til baby og børn

Her er, hvad du skal vide om vores flydende produkt fermenteret med mælkesyrebakterier, som kan indtages af børn

Når det kommer til vores små børn, er vi altid ekstra påpasselige, og det skal vi naturligvis blive ved med at være – det er jo blot et udsagn for omsorg. Derfor har flere også spurgt, om man må give et produkt fermenteret med mælkesyrebakterier til sine børn, og det må man gerne. Det er dog vigtigt, at man altid rådfører sig med sin egen læge eller sundhedsplejerske forud for, da der heldigvis er stor forskel på vores børn. Hvis man på baggrund heraf ønsker at give et økologisk produkt fermenteret med mælkesyrebakterier til sit barn, er det særligt vigtigt at være opmærksom på mængden.

Børn skal ikke nødvendigvis indtage samme mængde, som der anbefales til voksne. Her på siden kan du læse mere om de konkrete forslag til mængder samt vores produkter, der er en økologisk, fermenteret drik, hvor der til fermenteringsprocessen er brugt mælkesyrebakterier, urter og melasse.


Hvor meget kan man give sit barn af vores flydende produkt fermenteret med mælkesyrebakterier?

Ligesom mængden af andre fødevarer skal tilpasses barnets alder, ligeså skal indtaget af vores økologiske drik, der er fermenteret med mælkesyrebakterier, tilpasses barnets alder og tarmens tilvænning til forskellige mikroorganismer.

Vores generelle anbefaling er at rådføre sig med sin sundhedsplejerske eller egen læge og høre, hvad de anbefaler, særligt når der er tale om små børn. Som barnet bliver ældre og spiser mere og mere varieret samt kommer i kontakt med mange forskellige slags bakterier i deres dagligdag, kan de på tilsvarende vis også indtage en større mængde af vores økologisk fermenteret drik. Man kunne fx starte op med 5-10 ml og efterhånden lade det stige til 20-30 ml, som er vores generelle anbefaling.

Vi kan videregive, at mange af vores kunder gennem årerne på messer, hvor vi uddeler smagsprøver, har fortalt os, at de har gode erfaringer med at give få dråber af vores produkt til deres små børn og over tid stille og roligt forøge mængden.

 

Flydende, økologiske, fermenteret drikke som også kan drikkes af børn

Biosas produkter fermenteret med mælkesyrebakterier kan også drikkes af børn. Vi har udviklet fire forskellige smagsvarianter, så du kan finde en, der falder i din og dit barns smag. Prøv fx vores fermenteret drik med naturlig bær- eller hybensmag, hvis du eller dit barn har svært ved smagen af originalsmag. Fortynd eventuelt vores fermenteret drik med lidt vand, hvis dit barn synes, at smagen er lidt for stærk.

Drikken skal drikkes umiddelbart efter opblandingen. Smagen kan variere en smule fra gang til gang, da fermentering med mælkesyrebakterier er en naturlig proces.

Læs næste

Hvad er fermentering?